Klarinetten Play-in

Zaterdag 2 september wordt er in het harmoniegebouw aan de Deventerweg de Klarinetten Play-in georganiseerd door Regioharmonie De Verbinding.

Elke klarinettist met minimaal B-niveau is welkom. De Klarinetten Play-in staat onder leiding van de gedreven dirigente en klarinettiste Alette van de Belt.

 

Alette van de Belt is geboren op 9 juni 1998 in Zwartsluis. Op haar 10e begint ze zelfstandig met klarinet spelen. Na een halfjaar zelfstandig leren gaat ze op les bij Ilona slomp waar ze van september 2008 tot december 2014 les heeft gehad. Bij Ilona Slomp heeft ze in 6 jaar haar HaFaBra diploma A t/m D gehaald.

In juni 2014 is ze begonnen met de vooropleiding aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle met als docent Oscar Ramspek. Het jaar daarop is ze toegelaten tot het 1e jaar van de studie klassiek klarinet. Deze opleiding heeft ze in 2020 met succes afgerond.
In haar conservatorium jaren heeft ze verschillende masterclasses gevolgd bij onder andere Julien Hervé, Peter-Marc Dijcks, James MacMillan en André Kerver. Ook neemt Alette deel aan veel verschillende projecten om op die manier veel ervaring op te doen.

In 2019 start ze, na 2 jaar minor, met de opleiding HaFaBra Directie aan het ArtEZ conservatorium met als docent Alex Schillings. Hier gaat ze dit jaar van afstuderen.
Naast de drukte van haar studie is Alette ook erg druk met spelen, lesgeven en dirigeren. Ze is concertmeester bij het Drents Jeugdorkest en werkt 4 dagen in de week als docent klarinet en saxofoon. Als dirigent is ze werkzaam bij de Wijhese harmonie te Wijhe en project matig bij het jeugdorkest van de Bazuin te Zwolle.